LINKOVI - SADRŽAJ


Vodič za uspješnu prodaju - Izrada poslovnih planova za kredite - Istraživanje tržišta prodaje i nabave - Izrada poslovnih internet stranica - Marketing, oglasi i dobra reklama - Trgovačko posredovanje, analize - Usluge poslovnog savjetovanja - Šprance ugovora, razni obrasci - Kako poslovati putem Interneta - Korisni poslovni programi - Sigurnost i zaštita na Internetu - Sport, glazba, zabava, razonoda - Poslovni imenici i adresari, pošta - CMS internet stranice za tvrtke, izrada internet stranica - Pregledi poslovnih informacija - Akcije, sniženja, popusti, besplatno - Mali oglasi, natječaji, zaposlenja

PREPORUKE - BESPLATNI PREGLED


Usluge Link - Naslovna stranica sa pregledom svih poslovnih i internet usluga
Besplatno Akcije, sniženja, popusti, preporuke, najave, besplatne stvari i pokloni

IZ ARHIVE - KORISNO


Internet tražilice - Google Adsensse - Google AdWords - GMail i drugi internet servisi


Google je potaknuo i lavinu jednostavnog, ali i funkcionalnog web dizajna; njihove stranice su jednostavno dizajnirane, a opet vrlo atraktivneGoogle je posvuda priznata i po mnogima najbolja internetska tražilica, tražilica za pretraživanje internet stranica. Osnovali su je dva studenta, Larry Page i Sergey Brin. Googleova misija je, kako oni sami kažu, organizirati sve informacije svijeta te ih učiniti svima korisnima.

Google je potaknuo i lavinu jednostavnog, ali i funkcionalnog web dizajna; njihove stranice su jednostavno dizajnirane, a opet vrlo atraktivne. Zanimljivo je reći kako je Google po prvi put pretraživao pomoću tada jednistvena sustava posjećenosti korisnika, što veći broj posjeta, to bolja pozicija u rezultatima pretraživanja. Dakle, što je neka stranica bila više posjećena, to se ona nalazila više pri vrhu kada ste htjeli naći pojam koji se nalazi na toj stranici. Danas većina velikih pretraživača koristi tu tehniku, ali i brojne druge.

No Google nije ostao samo tražilica; svoju je djelatnost proširio i na druge servise i na newsgrupe stvorivši Google Groups. Google Groups je najveća arhiva poruka napisanih na Usenetu koja sadrži oko 900 milijuna poruka napisanih diljem svijeta. Nadalje, za oglašavače i oglase tu su Google Adwords i Adsense, uveden je i Google mail (Gmail), a spomenimo još i Google vijesti. Ovo su samo neke od Googleovih podružnica i servisa.

Još jedna zanimljivost u vezi Googlea je i sigurnost njihovih stranica. Naime, otkad postoji, hakeri su uspjeli srušiti samo jednu Googleovu stranicu, i to servis za organizaciju digitalnih fotografija, Picasa.

Google Adsensse je Googleov program koji na vašu web-stranicu/blog stavlja poveznice vezane za vašu stranicu/blog te Googleovu tražilicu. Kad netko klikne na te poveznice, vlasnik stranice zarađuje novac.
Stranice koje Google reklamira, plaćaju Googleu reklamiranje, a Google dio zarade daje korisnicima Adsensea koji su mu pomogli da zaradi.

Google AdWords je brz i jednostavan način nabave visoko fokusiranog oglašivanja na osnovi Cijene-Po-Kliku (CPK) nezavisno o proračunu korisnika. AdWords oglasi prikazuju se pored rezultata pretraživanja na Googleu te na stranicama s rezultatima pretrage ili s izdržajem u Google Mreži koja raste iz dana u dan i uključuje među ostalima AOL, EarthLink, HowStuffWorks i Blogger.

GMail je servis za elektroničku poštu internetskog pretraživača Google otvoren sredinom 2004. godine. Prednosti GMaila je više od 8000 MB prostora za poruke koji stalno raste, posjeduje alat za izdvajanje spama, i dakako Google tehnologija za pretraživanje e-pošte. Ono po čemu se Gmail izdvaja od ostalih web mailova je lokalizacija, što znači da je u cijelosti preveden, ne koristi mape već samo oznake, podržan je IMAP, postoje verzije za mobilne uređaje, pa svoju poštu možete pregledavati na zaslonu svog mobilnog telefona, grupiranje na odgovorene i ponovo primljene mailove.

Google Book Search je proizvod iz palete Google-ovih pretraživača, zadužen za pretragu punog teksta knjiga koje Google skenira i pohrani u svoju digitalnu bazu podataka. Nekada se ta usluga nazivala Google Print, a pod tim nazivom je i predstavljena na Frankfurtskom sajmu knjiga u listopadu 2004. godine. Prilikom relevantnih rezultata u odnosu na korisnikov tekstualni unos, do tri rezultata iz Google-ovog Book Search indeksa se prikažu iznad ostalih rezultata iz standardnog Web Search indeksa.

Google Earth je program koji omogućuje virtualni 3D prikaz Zemljine površine, te svemira i od 5.0 verzije i mora. Prikaz je stvoren od mnogo različitih satelitskih slika koje nisu iz stvarnog vremena, već su naknadno spojene. Odabrani dio Zemljine površine je moguće uvećavati i otkrivati i najmanje detalje. Moguće je pregledavati gradove ili prirodne znamenitosti, ovisno o stupnju izoštrenosti slike toga područja (neka se područja jasnije vide na određenom uvećanju, dok su neka zamućenija). Zbog lakšeg pronalaska željene lokacije, u lijevom oknu prozora postoji jednostavan pretraživač. Treba samo upisati naziv mjesta, i virtualna Zemlja se počinje okretati i namještati za prikaz tražene lokacije.


Da li je Vaša tvrtka, obrt ili udruga adekvatno predstavljena na Internetu?

Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Predtavite rad svoje udruge. E-poslovanje proširuje tržište poslovanja i time povećava različite mogućnosti kupovine. Kupcima su informacije o proizvodima i uslugama dostupnije, imaju veći izbor proizvoda po nižim cijenama, a kupovina im postaje praktičnija i prilagodljivija zbog dužeg radnog vremena, tj. dostupnosti proizvoda 24 sata dnevno sedam dana u tjednu. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, a udruge bazu članstva, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne solucije za Vaše poduzeće, obrt ili udrugu.

LINK: Izrada poslovnih internet stranica