LINKOVI - SADRŽAJ


Vodič za uspješnu prodaju - Izrada poslovnih planova za kredite - Istraživanje tržišta prodaje i nabave - Izrada poslovnih internet stranica - Marketing, oglasi i dobra reklama - Trgovačko posredovanje, analize - Usluge poslovnog savjetovanja - Šprance ugovora, razni obrasci - Kako poslovati putem Interneta - Korisni poslovni programi - Sigurnost i zaštita na Internetu - Sport, glazba, zabava, razonoda - Poslovni imenici i adresari, pošta - CMS internet stranice za tvrtke, izrada internet stranica - Pregledi poslovnih informacija - Akcije, sniženja, popusti, besplatno - Mali oglasi, natječaji, zaposlenja

PREPORUKE - BESPLATNI PREGLED


Usluge Link - Naslovna stranica sa pregledom svih poslovnih i internet usluga
Besplatno Akcije, sniženja, popusti, preporuke, najave, besplatne stvari i pokloni

IZ ARHIVE - KORISNO


Internet tražilice - Pretraživanje - Prikaz rezultata sa tražilica - Prijava na tražilice


Korisnost tražilica odnosno pretraživača ovisi prvenstveno o relevantnosti skupa rezultata koje on daje korisnicimaGoogle je najpopularnija web stranica i web tražilica na svijetu i u Hrvatskoj. Korisnici Interneta svakodnevno koriste Google da bi pronašli proizvode i usluge koje im trebaju. Google AdWords je koristan oglašivački program, iznimno učinkovit jer oglašavanje putem Google AdWords programa je opcija gdje se plaća samo za konkretni klik na oglas - Pay per click (PPC - plaćanje po kliku). Google AdWords mreža predstavlja trenutno najveću svjetsku oglašivačku mrežu preko koje se oglašava stotine domaćih i stranih Internet portala i web stranica kroz Google AdWords sučelje. Oglas Vam se nalazi na strani Google tražilice sa rezultatima gdje piše "Sponzorirani linkovi" i garantira vam Vaš oglas na prvoj stranici Google rezultata pretraživanja.
Oglasi se temelje najviše na upitima za pretraživanja kao i na sadržaju samih stranica koje posjećujete tako da je tema oglasa uvijek srodna sa temom odnosno pojmovima po kojima se pretražuje. Kada Google prikazuje oglase koji odgovaraju interesima i pojmovima pretraživanja, nudi i korisne alate za prikaz i upravljanje informacijama koje se prikupljaju i pomoću kojih se sami oglasi prikazuju.

Gdje će oglas voditi, ako nemate dobre web stranice. Posjetitelj će doći i onda vidjeti amatersku stranicu?

Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše poduzeće ili obrt.

LINK: Izrada poslovnih internet stranica

Pogledajte najbolje pozicionirane stranice na tražilicama – one su redovno sadržajno bogate, kvalitetne i usmjerene na korisnike. Ukoliko Vam je sadržaj stranice opsežan i bogat, možete bez bojazni svoje stranice prijaviti i na drugim web stranicama s kojih će k Vama dolaziti i dodatni promet. Kvalitetni će sadržaj uvijek privlačiti korisnike na vaše web stranice. Ne zaboravite da tražilice još uvijek rangiraju web stranice prema linkovima koji s drugih stranica vode na Vaše stranice, što ima više drugih web stranica koje imaju link prema vama, vaša pozicija će biti bolja.

Web tražilice, tj. web pretraživači (npr. Google i Altavista u svijetu i Pogodak u Hrvatskoj) i web katalozi (npr. Yahoo! i DMOZ u svijetu i www.hr u Hrvatskoj) vrlo su popularne uslužne web stranice koje prikupljaju informacije o drugim web stranicama. Koristimo ih da bi pronašli željene informacije, tvrtke, proizvode ili usluge. Internetski pretraživač (tražilica, pretraživač) je specijalizirano web mjesto čija je glavna funkcija pomoć u pronalaženju potrebnih informacija pohranjenih na drugim Web mjestima. Internetski pretraživač je pretraživač namijenjen pretraživanju informacija na World Wide Web-u. Informacije mogu biti Web stranice, slike i ostale vrste datoteka. Neki pretraživači, također, pretražuju podatke dostupne u tematskim grupama, bazama podataka ili u otvorenim imenicima. Za razliku od Web imenika koje održavaju uređivači teksta, internetski pretraživači djeluju po algoritmu ili su kombinacija algoritma i ljudskog upisa. Najpoznatiji internetski pretraživač u zapadnom svijetu je svakako Google, ali su njegovi rezultati slabiji izvan Amerike i zapadne Europe, pa je izvan tih zapadnih područja za ine zemlje ipak učinkovitija Altavista. U tim najjačim tražilicama postoji napredna mogućnost usmjerenog i specijalnog pretraživanja, gdje je dovoljno upisati neku rečenicu ili više ključnih riječi, odnosno natuknicu, pa se nakon razmjerno kratkog vremena (ovisno o brzini veze) dobiju brojne poveznice na traženi pojam.

Korisnost tražilica odnosno pretraživača ovisi prvenstveno o relevantnosti skupa rezultata koje on daje. Iako mogu postojati milijuni web stranica koje uključuju određenu riječ ili izraz, neke stranice mogu biti relevantnije, popularnije ili pouzdanije od drugih. Većina pretraživača primjenjuje metode nizanja rezultata s ciljem pribavljanja prvo najboljih rezultata – a sam način prikaza rezultata razlikuje se od jednog do drugog pretraživača.

Također, postoje i meta-pretraživači. Meta-pretraživači su vrsta internetskog pretraživača uz pomoć čijeg sučelja je moguće lagano pretraživati nekoliko drugih izvora informacija (najčešće pretraživača) i to odjednom. Korisnici upit unose samo jednom, a on se potom distribuira prema više drugih internet pretraživača ili baza podataka, uz zajednički prikaz rezultata sa svakog od njih što ubrzava pretraživanje.

LINK: Izrada poslovnih internet stranica - Profesionalna izrada po povoljnim cijenama