LINKOVI - SADRŽAJ


Vodič za uspješnu prodaju - Izrada poslovnih planova za kredite - Istraživanje tržišta prodaje i nabave - Izrada poslovnih internet stranica - Marketing, oglasi i dobra reklama - Trgovačko posredovanje, analize - Usluge poslovnog savjetovanja - Šprance ugovora, razni obrasci - Kako poslovati putem Interneta - Korisni poslovni programi - Sigurnost i zaštita na Internetu - Sport, glazba, zabava, razonoda - Poslovni imenici i adresari, pošta - CMS internet stranice za tvrtke, izrada internet stranica - Pregledi poslovnih informacija - Akcije, sniženja, popusti, besplatno - Mali oglasi, natječaji, zaposlenja

PREPORUKE - BESPLATNI PREGLED


Usluge Link - Naslovna stranica sa pregledom svih poslovnih i internet usluga
Besplatno Akcije, sniženja, popusti, preporuke, najave, besplatne stvari i pokloni

IZ ARHIVE - KORISNO


Internet marketing i oglašavanje, oglasi


Internet marketing je općeniti pojam za marketing proizvoda te Internet usluga na Web-u


Danas je jako važno imati dobru Internet stranicu, ali mnogi još nisu upoznati sa činjenicom da je važnije dobro pozicionirati Internet stranicu, nego imati lijep dizajn. Pozicija na tražilicama nikada nije fiksna te se kroz SEO marketing postiže da se vaša stranica pozicionira na što višoj poziciji. Internet istraživanje je pokazalo da više od 90 posto korisnika ne ide dalje od prve stranice tražilice, te ukoliko se vaša web stranica ne nalazi na prvoj stranici sa rezultatima, korisnik neće ni doći na vašu stranicu i pogledati vašu ponudu proizvoda ili usluga.

Internet marketing je općeniti pojam za marketing proizvoda te Internet usluga na Web-u. Kao i mnogi drugi općeniti pojmovi, Internet marketing znači različite stvari različitim ljudima. U osnovi, ipak, Internet marketing se odnosi na strategije koje se koriste za plasiranje određenog proizvoda ili usluge na internet, marketinške strategije koja uključuje optimizaciju za tražilice, prijavljivanja na tražilice, web dizajn strategije, internet promocije, recipročnog povezivanja, e-mail marketinga i sl. Internet trgovci stalno osmišljavaju nove strategije Internet marketinga u nadi da će privući više prometa na svoje Internet stranice te ostvariti veću prodaju. Istina je da su prednosti interneta u odnosu na tisak značajne. Primjera radi, nekad sam trebao tjedan dana čekati dok sam dobio provjerenu informaciju koju sam tražio. Danas tu informaciju dobijem isti dan, odnosno čim se ona objavi.

Internet omogućuje, kako je to rekao jedan marketinški stručnjak, otvaranje vlastite prodavaonice u bilo kojem dijelu svijeta i direktno komuniciranje sa svojim mušterijama. Bez obzira da li ste orijentirani na lokalno ili međunarodno tržište, Internet je najjeftiniji i najefektniji način reklamiranja. Prisutni ste 24 sata dnevno, 365 dana u godini.
Putem vlastitih web stranica možete pružiti brzu, ali i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu, proizvodima i uslugama. Obraćate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše poduzeće ili obrt.


Neke od prednosti oglašavanja proizvoda i usluga na internetskim portalima u odnosu na druge medije priopćavanja i oglašavanja:

1. Stalna vidljivost oglasa (nema vremenskog ograničenja oglašavanja).

2. Brzo, jednostavno i vrlo informativno oglašavanje (nema prostornog ograničenja oglašavanja).

3. Mogućnost višestrukog upoznavanja sadržaja (ponude) oglasa u vrijeme koje izabire korisnik.

4. Mjerljiva učinkovitost oglašavanja (korisniku dostupni statistički pokazatelji).

5. Potencijalno vrlo velik broj korisnika (internetsko tržište može biti čitav svijet).

6. Mogućnost oglašavanja usmjerenog ka ciljanim skupinama korisnika (oglasi uz pojedine informativne rubrike i sadržaje).

7. Uz oglas, korisniku dostupni uvijek novi informativni sadržaji.

8. Brza i jednostavna (dvosmjerna) komunikacija između korisnika i oglašivača.

9. Brza i jednostavna izmjena sadržaja oglasa.

10. Obzirom na prednosti, povoljne cijene oglašavanja u usporedbi s ostalim sredstvima javnog priopćavanja i oglašavanja.