LINKOVI - SADRŽAJ


Vodič za uspješnu prodaju - Izrada poslovnih planova za kredite - Istraživanje tržišta prodaje i nabave - Izrada poslovnih internet stranica - Marketing, oglasi i dobra reklama - Trgovačko posredovanje, analize - Usluge poslovnog savjetovanja - Šprance ugovora, razni obrasci - Kako poslovati putem Interneta - Korisni poslovni programi - Sigurnost i zaštita na Internetu - Sport, glazba, zabava, razonoda - Poslovni imenici i adresari, pošta - CMS internet stranice za tvrtke, izrada internet stranica - Pregledi poslovnih informacija - Akcije, sniženja, popusti, besplatno - Mali oglasi, natječaji, zaposlenja

PREPORUKE - BESPLATNI PREGLED


Usluge Link - Naslovna stranica sa pregledom svih poslovnih i internet usluga
Besplatno Akcije, sniženja, popusti, preporuke, najave, besplatne stvari i pokloni

IZ ARHIVE - KORISNO


Dostupnost, interaktivnost, brzina, pretraživanje, arhiva internet stranica


Važne prednosti internetskih medija - opća dostupnost, interaktivnost, brzina, pretraživanje, arhiva


Važna prednost internetskih medija su mogućnost objavljivanja istovremeno i tekstovnog i slikovnog zapisa (poput tiskanog medija), ali i audio te video zapisa (poput radija i televizije), s velikom prednošću u samoj brzini objava svih najnovijih vijesti, jer internetski mediji ne trebaju čekati tisak i distribuciju (kao što to moraju tiskani mediji), odnosno točno određeno vrijeme i raspored za vijesti kao radio ili televizija. Druga važna komparativna prednost internetskih medija je dostupnost arhive objava, odnosno ranijih informacija starijeg datuma, a što korisnicima daje mogućnost nadoknade propuštenog, odnosno naknadnog prikupljanja potrebnih informacija. Treća prednost interneta su internet tražilice putem kojih možemo brzo doći do bilo koje informacije koja nas zanima ako je ista na internetu objavljena bilo kao tiskani, slikovni, audio ili video zapis. I posljednja, no ne nužno i najmanje važna prednost internetskih medija je opća dostupnost, odnosno mogućnost mobilnog (bežičnog) pristupa svim korisnicima putem mobitela ili korištenjem raznih USB stickova, modema ili pc connect kartica.

Internet trgovina (poznata i kao online trgovina, e-trgovina, webshop, e-commerce ) već je nekoliko godina u jakoj ekspanziji, a recesija je pridonijela otriježnjenju managementa, te prihvaćanju Interneta kao respektabilnog distributivnog kanala. U sljedećih nekoliko godina očekuje se njeno daljnje veliko širenje i jačanje. Najveća briga korisnika ove usluge je privatnost i zaštita osobnih podataka. Korisnici, između ostalog, žele biti sigurni da njihovi osobni podaci neće biti prodani drugoj tvrtci za marketinške svrhe. Drugi su pak oprezni zbog tehnologije koja prati njihova kretanja na Internetu – stranice koje posjećuju i bilježenje artikala koji su kupljeni tim putem. No, velikom broju ljudi najčešća prepreka za online kupovinu predstavlja sigurnost same web stranice, zaštićenost broja kreditne kartice i ostalih podataka koje bi mogli iskoristiti razni hackerski negativci. Unatoč istini da postoje i mogući određeni rizici vezani uz e-trgovinu, činjenica je da postoje i brojne prednosti.

Prednosti za potrošače su 24-satni shopping, praktičnost, niže cijene, posebne online promocije, paralelna kupovina iz više kategorija, i proaktivne povratne informacije o smanjenim zalihama ili kašnjenju dostave. Neke od važnih prednosti su smanjenje troškova zapošljavanja, smanjenje troškova u službi za korisnike, smanjenje potrebe za administracijom. Nadalje, smanjuju se troškovi komunikacije, naručivanja i knjigovodstva, a web narudžbe se mogu slati direktno u skladište, čime je olakšan posao glede velikih narudžbi klijenata. Pohranjena kupovna izvješća svakog pojedinog ranijeg kupca omogućuju tvrtkama ugovaranje jednakih narudžbi iako dotični kupac nije mjesecima kupovao ništa, ili pak kreiranje podsjetnika za naručivanje baš onih artikala koje stalni kupci kupuju redovito.

Iako u Hrvatskoj još ne postoji istraživanje koje mjeri ukupne prihode svih online oglašavanja (tzv. Advertising Expenditures), domaći Internet marketingaši slažu se da se iznos kreće oko 5 posto ukupnog iznosa koji se izdvaja na sve oglašavanje u Hrvatskoj. Glavni razlog zašto hrvatski oglašivači još nisu prepoznali sve mnogobrojne prednosti Interneta je činjenica da velikom broju slučajeva te sve značajne prednosti nisu ni mogli vidjeti. Kako bi i mogli kad se još uvijek većina internetskih medijskih planova svodi na zakupljivanje naslovnice jednog ili dva top portala ili na izradu loših amaterskih internet stranica.

Prema zadnjem provedenom istraživanju "Internet i stanovništvo u Hrvatskoj - GFK", Internetu pristupa preko milijun građana Hrvatske barem jednom mjesečno, od čega njih 69 posto, navodi da je najčešća svrha pristupa Internetu korištenje emaila.
Svjedoci smo ipak, u zadnje vrijeme, snažnih oglašivačkih kampanja s ciljem promoviranja (jeftinije i brže) usluge pristupanja internetu kao mediju.

Gotovo da nema tržišnog segmenta koji ne uviđa prednosti kontinuiranog provođenja email marketinga. Auto industrija može redovito obavještavati svoje kupce o dodatnim uslugama i proizvodima ili se pak mogu vezati uz neki oblik sponzorstva te pružati informacije o tom segmentu. Prehrambena industrija može svoje kupce obavještavati o nutricionizmu, prednostima svojih novih proizvoda, akcijama i dr. Trgovine mogu predstavljati svoje akcije i ponude. Nema te grane djelatnosti koja se ne može promovirati putem interneta, pa makar to bio i obrt za njegu i rezidbu papaka za krave. Ukucajte u Google pojam "pediker za krave", pa vidite da čak i ta djelatnost ima svoje internet stranice, dok npr. jedan bogati Kerum nije napravio do 2010. godine vlastite stranice. Za internet stranice ne treba puno novaca, potrebno je zapravo biti samo informatički pismen, i dovoljno mudar te ne povjeriti izradu tetkinom osnovnoškolcu već profesionalnoj tvrtki koja ima iskustva sa izradom internet stranica, kako bi iste zaista kotirale na tražilicama i bile korisne klijentima, a ne da loše web stranice zapravo odvraćaju moguće kupce ili klijente.