LINKOVI - SADRŽAJ


Vodič za uspješnu prodaju - Izrada poslovnih planova za kredite - Istraživanje tržišta prodaje i nabave - Izrada poslovnih internet stranica - Marketing, oglasi i dobra reklama - Trgovačko posredovanje, analize - Usluge poslovnog savjetovanja - Šprance ugovora, razni obrasci - Kako poslovati putem Interneta - Korisni poslovni programi - Sigurnost i zaštita na Internetu - Sport, glazba, zabava, razonoda - Poslovni imenici i adresari, pošta - CMS internet stranice za tvrtke, izrada internet stranica - Pregledi poslovnih informacija - Akcije, sniženja, popusti, besplatno - Mali oglasi, natječaji, zaposlenja

PREPORUKE - BESPLATNI PREGLED


Usluge Link - Naslovna stranica sa pregledom svih poslovnih i internet usluga
Besplatno Akcije, sniženja, popusti, preporuke, najave, besplatne stvari i pokloni

IZ ARHIVE - KORISNO


Internet - novi komunikacijski medij


Internet je novi komunikacijski medij čija su mnoga temeljna obilježja drugačija u odnosu na tradicionalne medije


Internet je novi komunikacijski medij čija su mnoga temeljna obilježja drugačija u odnosu na tradicionalne medije, kao npr. veća interaktivnost, prilagodljiv sinkronicitet u komunikaciji, digitalizacija svih vrsta informacija te računalno/mrežna struktura za prijenos i prikaz podataka. U biti, radi se o svojevrsnom meta-mediju načinjenom od mnogo komponenata koje omogućuju konstrukciju poruke u vrlo različitim oblicima i na načine koji mogu imitirati tradicionalne medije poput radija, tiska i televizije, kao i poprimiti sasvim nove karakteristike. Pojavu Interneta i njegovu sve širu uporabu promatra se kao novu revoluciju u komunikaciji, premda, globalno gledano, televizija još dominira kao masovni medij. Ipak, novija istraživanja uporabe medija u SAD-u pokazuju na postupno smanjivanje publike koja redovito prati televizijske nacionalne i lokalne dnevne vijesti, uz porast praćenja dnevnih novosti putem Interneta. Također je utvrđena znatna uporaba Interneta za zabavu te da korisnici s vremenom obavljaju sve više različitih novih aktivnosti s pomoću Interneta, a potvrđeno je i to da više vremena posvećenog Internetu smanjuje uporabu tradicionalnih medija. Pojava Interneta mijenja i uloge novinarstva i novinara. Očekuje se da će u narednoj godini biti više od 10000 online novina pa su sve aktualnija pitanja vezana uz načine njihovog finaciranja i razlika u pogledu postignute razine tehničkog i vizualnog dizajna. Premda je Internet za novinare tehnički kompleksniji medij za publiciranje u odnosu na tradicionalni tisak, u isto vrijeme je i važan izvor informacija za istraživačko novinarstvo i izvješćivanje. Istraživanja također pokazuju da primatelji informacija koriste slične kriterije za ocjenu sadržaja tiskanih i on-line vijesti, poput kredibiliteta, privlačnosti, kvalitete i reprezentativnosti, kao i da vjerojatno nešto povoljnije ocjenjuju vjerodostojnost on-line medija u odnosu na tradicionalne medije. Osim informativne i zabavne uloge, Internet ima znatan utjecaj i na socijalno ponašanje korisnika. Smatra se da je Internet važno sredstvo za promoviranje demokracije, premda njegov utjecaj na pojedinca i društvene zajednice nije uvijek predvidljiv i pozitivan. Imajući u vidu potencijale prednosti Interneta u odnosu na tradicionalne masovne medije, ali i moguće slabe strane Interneta kao komunikacijskog medija, u ovom se istraživanju nastojalo ispitati kako osobe koje koriste Internet doživljavaju njegova različita obilježja u usporedbi s tiskom i televizijom.

Razvojem interneta te njegovom sve većom primjenom svaka ozbiljna kompanija mora ne samo razmišljati, već i planirati komuniciranje putem interneta. Ozbirom da živimo u vrijeme Weba 2.0 (tekst, slika, tonski i video zapis), širokopojasnog interneta, mobilnog pristupa i sve većih i većih brzina čitanja i skidanja podataka, mogućnostima komuniciranja gotovo se ne nazire kraj, tim više jer internet svakodnevno doživljava svoju ekspanziju kako u vidu tehnološkog razvoja, tako i povećanjem broja korisnika i klijenata.