Preporuke - Marketing - Reklame

Preporuka 1
Preporuka 2
Preporuka 3

Press clipping - Vijesti - Sport

Press clipping je kontinuirano prikupljanje, praćenje i razvrstavanje vijesti i informacija iz odabranih medija prema potrebama naručitelja.
Mediji uključeni u praćenje su sve tiskovine i internet portali. Press clipping je najjednostavnije i najučinkovitije rješenje ukoliko želite biti stalno i brzo informirani. Prikupljene informacije dostavljaju se naručitelju putem e-maila ili se objavljuju na internet stranicama, a naručitelju se dostavljaju linkovi na e-mail.

Nogomet - nove tehnologije u nogometu


Proizvođači sustava za praćenje nogometne lopte (goal line technology) oglasili su se nakon poništenja engleskoga gola u utakmici sa Njemačkom na svjetskom prvenstvu, istaknuvši potrebu za hitnim uvođenjem nove tehnologije u nogomet.

Tvrtke Hawk-Eye i Cairos koje se bave proizvodnjom GLT sustava pozvali su Fifu da preispita svoju odluku. „Naša tehnologija je 100 posto pouzdana te osigurava pravednu igru“- izjavio je Christian Holzer iz Cairosa za BBC News. S druge strane, Fifa je uporno odbijala uvođenje GLT sustava u sport, jer kao tehnologija ne smije postati sastavni dio igre.

Riječ je o vrlo jasnoj poruci koju je odaslala većina članova međunarodne nogometne organizacije IFAB“, izjavio je glavni tajnik Fife Jerome Valcke u ožujku. Unatoč tome postoje mnogi koji se sa tom odlukom ne slažu. Veliki broj igrača, trenera i vlasnika klubova tijekom godina su izrazili svoje nezadovoljstvo Fifinom odlukom, potaknutom brojnim kontroverznim sudačkim odlukama. Britanska tvrtka Hawk-Eye koja koristi sustav detekcije pomoću kamera i njemačka tvrtka Cairo koja koristi tehnologiju čipa koja se nalazi unutar lopte, slažu se da bi tehnologija olakšala posao sucima.

Sudačka odluka bila je nepravedna prema engleskome timu. Da je rezultat ostao 2-2 na poluvremenu, gledali bismo drugačiju utakmicu, izjavio je glavni direktor Cairosa, Holzer. Pitanje oko uvođenja GLT sustava proganja Fifu već više od desetljeća. Nogometna pravila određuje IFAB koji se sastoji od osam članova s pravom glasa. Engleska, Škotska,Wales i Sjeverna Irska svaka ima po jedan glas dok „ostatak svijeta“ (Fifino vodstvo) drže preostala četiri. Osim Fife, svoje protivljenje uvođenju nove tehnologije izrazile su i nogometne asocijacije Irske i Walesa.

David Davies, bivši izvršni direktor nogometne asocijacije izjavio je za BBC kako Engleska nogometna asocijacija već godinama vrši veliki pritisak na Fifu kako bi se uveo GLT. „Engleski nogomet se već godinama zalaže za uvođenje GLT-a, ali je do sada na žalost bila prilično usamljena u svojim stavovima. Ostaje nam samo vidjeti hoće li se situacija promijeniti nakon posljednjih sudačkih pogrešaka. Dva sustava koji se natječu za ulazak u nogomet, već se godinama koriste u raznim drugim sportovima. Hawk-Eye koji koristi veliki broj kamera kako bi pratio poziciju lopte, danas je sastavni dio sudačke procjene u tenisu i kriketu. Tim stručnjaka u Hawk-Eyeu ima ideju o postavljanju šest kamera oko nogometnog gola. Kamere su programirane tako da prepoznaju loptu kao svoj „objekt interesa“, naspram golmana ili svih drugih igrača. Na taj način kamera može precizno detektirati prelazak lopte preko gol crte, šaljući pritom i zvučni signal u slušalicu glavnoga suca.

Fifa je uputila niz prigovora protiv GLT-a, navodeći kako je sustav preskup, nedovoljno precizan te kako narušava „cjelokupnost igre“ zbog čega bi se utakmice svjetskoga kupa razlikovale od lokalnih derbija. Tottenhamov trener Harry Redknapp opisao je izjavu predsjednika Fife Seppa Blattera sramotnom. „U današnje vrijeme već imamo svu potrebnu tehnologiju. Iskoristimo je'' - izjavio je Redknapp.

Paul Hawkings, kreator Hawk-Eye sustava izjavio je za BBC: „Sustav radi besprijekorno i znatno bi imao doprinosa kvaliteti igre. Što se troškova tiče, pogledajte tenis. Kompanije poput Rolexa sponzoriraju sustav. Siguran sam da bi i nogometni timovi mogli postići sličnu suradnju. Drugi GLT sustav - Cairos, koristi nešto drugačiju metodu. Umjesto kamera u nogometnoj lopti nalazi se čip. Čip se nalazi u vrlo malenom kućištu u sredini lopte te ni na koji način ne utječe na njene igraće karakteristike. Težina uređaja iznosi 15 grama. Lopta Jabulani koja se trenutno koristi na svjetskome prvenstvu teži između 420 i 445 grama. „Fifa je koristila našu tehnologiju tijekom Svjetskog prvenstva klubova 2007. Smatramo da uporaba ove tehnologije pridonosi većoj pravednosti igre.“ Unatoč brojnim argumentima u korist uvođenja nove tehnologije do promjena bi moglo doći najranije u proljeće 2011. kada se sastaju članovi IFAB-a. Izvor: BBC


Naslovna stranica  •  Arhiva: A1, A2, A3, A4, A5